Salát s kysaným zelím, brambory, červenou řepou a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 634.4 mg
- Vláknina 10797.5 mg
- Vitamín A 10797.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory ve slupce uvaříme v 5 dl vody. Vaříme 20 minut, poté je scedíme a necháme vychladnout. Následně je oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Nakládanou červenou řepu a sladkokyselou okurku pokrájíme na též na malé kostičky, přidáme k bramborům. Očištěné cibule posekáme nadrobno. Kysané zelí překrojíme a s cibulí přidáme k bramborům.
-
2
Směs promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a cukr. Směs promícháme s extra olivovým olejem, dle chuti můžeme přidat i 1 - 2 lžičky octa.
-
3
Salát důkladně promícháme, zakryjeme a necháme 30 - 40 minut uležet.