Treska na šalotce nakyselo
Suroviny
- 10 g Cukr třtinový
- 3 g Hořčice
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 9 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 1 g Bobkový list
- 4 g Tymián sušený
- 3 g Zázvor mletý
- 2 g Hřebíček
- 500 g Šalotka
- 20 g Solamyl
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Chilli paprička
- 1.5 dl Ocet rýžový
- 1.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1609 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 51.1 mg
- Draslík 561.6 mg
- Vláknina 3364 mg
- Vitamín A 3364 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 5.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme na proužky a ve woku smažíme 6 minut v arašídovém oleji. Přidáme koření, ocet, sůl, cukr a zalijeme vývarem. Vaříme zakryté 10 minut.
-
2
Rybí maso osušíme, nakrájíme na proužky a obalíme ve škrobové moučce. Vložíme do cibulového základu a na mírném ohni povaříme 6 minut za občasného promíchání.
-
3
Podáváme v misce nebo hlubším talíři.