Sýrové toasty pikantní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Sýr Čedar
  • 150 g Sýr Rokfór
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Feferony sterilované
  • 25 g Hořčice gurmánská
  • 40 g Okurky nakládané
  • 280 g Chléb celozrnný žitný
  • 15 g Pažitka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 140.6 mg
  • Vláknina 6134.1 mg
  • Vitamín A 6134.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tmavý chléb nakrájíme na plátky a nasucho je opečeme v troubě nebo v topinkovači. Čedar nastrouháme najemno, rokfór rozdrobíme, nakládanou feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka, zbytek nasekáme najemno, pažitku posekáme také najemno. Do misky nasypeme oba sýry, přidáme máslo, lžíci pikantní hořčice, špetku cayenského mletého pepře, feferonku, pažitku a vymícháme ostřejší sýrovou pomazánku. Opečené krajíčky chleba namažeme pomazánkou, upravíme na talířky a podáváme. Na talířcích dozdobíme vějířky nakládané okurky.

Komentáře k receptu