Indické kuře se zeleným kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Ořechy Kešu
  • 125 ml Jogurt bílý
  • 200 ml Máta
  • 200 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 1 kg Kuřecí maso vařené
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Pasta česneková
  • 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 512.9 mg
  • Vláknina 3133.5 mg
  • Vitamín A 3133.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme sůl, mleté chilli, masalu a citronovou šťávu. Ve vzniklé marinádě obalíme nakrájené kuřecí.

  • 2

    Lístky máty a koriandru zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zelené papričky zbavíme stopek a opláchneme pod tekoucí vodou.

  • 3

    Do jogurtu přidáme zelené papričky, kešu a lístky koriandru a máty. Jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu přidáme ke kouskům kuřete. Vše důkladně zamícháme, přilijeme olej a znovu zamícháme. Vše odložíme na 10 h do lednice, aby maso nasáklo chuť.

  • 4

    Po vyjmutí nabodáme kuřecí na špejle a opečeme na grilu. Po vyjmutí ihned podáváme.

Komentáře k receptu