Indické kuře se zeleným kořením
Suroviny
- 90 g Ořechy Kešu
- 125 ml Jogurt bílý
- 200 ml Máta
- 200 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 1 kg Kuřecí maso vařené
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Pasta česneková
- 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 512.9 mg
- Vláknina 3133.5 mg
- Vitamín A 3133.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme sůl, mleté chilli, masalu a citronovou šťávu. Ve vzniklé marinádě obalíme nakrájené kuřecí.
-
2
Lístky máty a koriandru zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zelené papričky zbavíme stopek a opláchneme pod tekoucí vodou.
-
3
Do jogurtu přidáme zelené papričky, kešu a lístky koriandru a máty. Jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu přidáme ke kouskům kuřete. Vše důkladně zamícháme, přilijeme olej a znovu zamícháme. Vše odložíme na 10 h do lednice, aby maso nasáklo chuť.
-
4
Po vyjmutí nabodáme kuřecí na špejle a opečeme na grilu. Po vyjmutí ihned podáváme.