Indické smažené kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Jogurt bílý
  • 6.87 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 1 kg Kuře
  • 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 3 polévková lžíce Garam masala
  • 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 2 polévková lžíce Pasta česneková
  • 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • 3 polévková lžíce Kari listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 465 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 196.4 mg
  • Draslík 721 mg
  • Vláknina 3116.2 mg
  • Vitamín A 3116.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.

  • 2

    Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.

  • 3

    Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu