Indické smažené kuře
Suroviny
- 250 ml Jogurt bílý
- 6.87 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Chilli paprička zelená
- 1 kg Kuře
- 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 3 polévková lžíce Garam masala
- 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- 2 polévková lžíce Pasta česneková
- 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
- 3 polévková lžíce Kari listy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 50 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 196.4 mg
- Draslík 721 mg
- Vláknina 3116.2 mg
- Vitamín A 3116.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.
-
2
Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.
-
3
Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.