Česneková omáčka s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 1073.1 mg
- Vláknina 429.8 mg
- Vitamín A 429.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu namočíme do studené vody na 24 hodin, vodu několikrát slijeme a vyměníme za novou. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Chilli papričku pokrájíme na nudličky.
-
2
Olej rozpálíme a necháme na něm dozlatova osmahnout pokrájený česnek a chilli papričku, které poté vyjmeme z pánve a na olej dáme kousky ryby. Tu na mírném plameni dusíme do změknutí. Hotovou rybu servírujeme přelitou omáčkou ze smažení, posypanou česnekem a paprikou. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby.