Pečená treska s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 1733.1 mg
- Vláknina 14344.5 mg
- Vitamín A 14344.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.8 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kůži na rybě nařízneme, tresku lehce pokapeme citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Pórek omyjeme a příčně nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. Jarní cibulky opláchneme vodou a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a také najemno nakrájíme. Chilli papričku nasekáme najemno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a nakrájené cibulky, česnek a chilli papričku na něm krátce osmahneme. Pak přidáme pórek a smažíme 3 minuty, potom přisypeme nakrájená rajčata, směs opepříme, osolíme a promícháme.
-
3
Zeleninovou směs z pánve dáme do zapékací mísy, na ni položíme tresku, posypeme koriandrem a pečeme 25 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
-
4
Na servírovacích talířích podáváme tak, jak jsme rybu upekli - dole zelenina, na ní treska.