Kuře po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1409 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 101 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 97 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 400 mg
- Draslík 1575.9 mg
- Vláknina 9333.3 mg
- Vitamín A 9333.3 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře důkladně umyjeme, osušíme povrch a vnitřek kuřete vytřeme 30 g sádla, osolíme, opepříme a zatím necháme stranou.
-
2
Nádivka: V pánvi rozpálíme 40 g sádla a na něm osmažíme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli do křupava. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je, smícháme spolu s připravenou cibulí, podle chuti osolíme, opepříme a připravíme bramborovou kaši.
-
3
Kuře naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, dobře ještě posypeme kořením, položíme ho na pekáč, ve kterém jsme rozpustili 30 g sádla. Pekáč vložíme do nahřáté trouby a za občasného polévání vlastni šťávou pečeme 60 minut. Kuře by mělo mít křupavou kůži.
-
4
Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme podle porcí a můžeme podávat.