Kuře po židovsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Husí sádlo
  • 20 g Směs koření na kuře
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1409 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 400 mg
  • Draslík 1575.9 mg
  • Vláknina 9333.3 mg
  • Vitamín A 9333.3 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře důkladně umyjeme, osušíme povrch a vnitřek kuřete vytřeme 30 g sádla, osolíme, opepříme a zatím necháme stranou.

  • 2

    Nádivka: V pánvi rozpálíme 40 g sádla a na něm osmažíme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli do křupava. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je, smícháme spolu s připravenou cibulí, podle chuti osolíme, opepříme a připravíme bramborovou kaši.

  • 3

    Kuře naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, dobře ještě posypeme kořením, položíme ho na pekáč, ve kterém jsme rozpustili 30 g sádla. Pekáč vložíme do nahřáté trouby a za občasného polévání vlastni šťávou pečeme 60 minut. Kuře by mělo mít křupavou kůži.

  • 4

    Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme podle porcí a můžeme podávat.

Komentáře k receptu