Kančí guláš s celerem
Suroviny
- 1000 g Kančí maso
- 400 g Cibule
- 80 g Sádlo škvařené
- 5 g Kmín drcený
- 25 g Chléb konzumní
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 600 g Brambory vařené
- 15 g Feferony
- 200 g Celer bulvový
- 60 ml Rum
- 200 ml Víno červené
- 1400 ml Vývar z hovězích kostí
- 200 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1612 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 24.6 mg
- Draslík 1517.1 mg
- Vláknina 7760 mg
- Vitamín A 7760 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí přední maso nakrájíme na kostky, polovinu cibule nadrobno, polovinu na plátky a rozebereme na kroužky, očištěný celer nastrouháme nahrubo, kůrku tvrdšího chleba nastrouháme.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo a osmahneme na něm drobnou cibuli s celerem. Přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme červeným vínem, rumem a dusíme doměkka. Občas podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se guláš nepřipaloval. Štávu vysmahneme na tuk, přisypeme strouhaný chléb, orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, ochutíme malým kouskem feferonky a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme kroužky cibule.