Palačinky plněné fazolemi
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Kečup ostrý
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 500 g Fazole červené sterilované
- 500 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 30 g Kopr čerstvý
- 300 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 3 stroužek Česnek
- 5 dl Mléko plnotučné
- 0.04 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1441 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 217.8 mg
- Draslík 1426.1 mg
- Vláknina 33468.1 mg
- Vitamín A 33468.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 785 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, kypřící prášek, sůl a pepř vsypeme do misky. Přidáme vejce, přilijeme kečup, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
-
2
Konzervy s červenými a bílými fazolemi otevřeme, scedíme a vlijeme do kastrůlku, na mírném ohni zahříváme, přidáme nakrájená a scezená rajčata, oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek, suroviny přivedeme k varu, ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Kastrůlek stáhneme z ohně, přidáme nasekaný kopr, zamícháme a naplň udržujeme teplou.
-
3
Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno nalijeme těsto, pečeme, potom palačinky obrátíme a dopečeme druhou stranu. Pečeme do spotřebování těsta a palačinky udržujeme teplé.
-
4
Teplé palačinky rozložíme na talíře, každou polovinu naplníme náplní a přeložíme druhou polovinou. Na každou porci položíme lžíci jogurtu a palačinky ihned podáváme.