Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu
Suroviny
- 50 g Ořechy Kešu
- 50 g Kokos - mletý (Kopra)
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 90 g Rýže jasmínová
- 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Zelí čínské
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 39 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1178.3 mg
- Vláknina 33065 mg
- Vitamín A 33065 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě a uchováme teplou.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, na středním ohni do zlatova osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme na jemno nasekanou chilli papričku bez semínek, opražené kešu oříšky a pražený kokos. Za stálého míchání krátce orestujeme, vmícháme cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a přibližně 2 minuty prohřejeme. Poté směs shrneme na stranu a do pánve rozklepneme vejce. Necháme trochu ztuhnout, promícháme dřevěnou vařečkou se směsí.
-
3
Vložíme na plátky nakrájené zelené fazolky, krouhané zelí a uvařenou rýži. Restujeme a mícháme, dokud zelenina nezměkne.
-
4
Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s měsíčky limety, které slouží k zakápnutí rýže.