Indonéský salát gado gado

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Květák
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 100 g Arašídy
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4.25 dl Voda pitná
  • 0.09 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 276.9 mg
  • Vláknina 11686.1 mg
  • Vitamín A 11686.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou povaříme zvlášť nastrouhané bílé zelí, zelené fazolky, květákové růžičky, fazolové klíčky a nakrájenou mrkev cca 5 minut. Poté necháme okapat a vychladnout.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm arašídy. Vyndáme z pánve a osušíme. V mixéru oříšky rozmixujeme.

  • 3

    Olej z pánve slijeme, ponecháme jednu lžíci a osmahneme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, přidáme chilli, sůl, cukr, vodu a přivedeme k varu. Vmícháme arašídovou drť. Podusíme, dokud omáčka nezhoustne. Přilijeme citronovou šťávu a necháme vychladnout.

  • 4

    Zeleninu přelijeme arašídovou zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu