Zeťova vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 35 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 547.8 mg
- Vláknina 8610 mg
- Vitamín A 8610 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme ostrým nožem chilli papričky na malé kousky asi 5 mm velké. Jadérka vyhodíme. V pánvi Wok rozpálíme olej. Až bude olej žhavý, vhodíme do něj na pár vteřin chilli papriky, a pozor na připálení. Vyjmeme je z oleje děrovanou naběračkou a položíme na ubrousky.
-
2
Potom tam smažíme 3-4 minuty šalotku nakrájenou na tenké kroužky, až zezlátne. Opět ji vyjmeme děrovanou naběračkou a nechám odkapat na ubrousku. Do stejného oleje vložíme lžící uvařená vejce natvrdo jedno po druhém. Pozor na opaření olejem. Smažíme asi 10-15 minut, dokud každé vejce není zlatavé. Vyjmeme toutéž naběračkou a necháme odkapat.
-
3
Na středně prudkém ohni ohříváme v rendlíku rybí omáčku, tamarindové pyré a cukr, až se rozpustí.
-
4
Vajíčka rozkrojíme podélně na poloviny a položíme na talíř žloutkem nahoru. Zalijeme omáčkou a posypeme smaženými chilli papričkami a šalotkou.