Český bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 21 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 309.6 mg
- Draslík 1197.4 mg
- Vláknina 13816 mg
- Vitamín A 13816 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Utřeme je s mletými škvarky.
-
2
Na tuku zpěníme cibuli, petržel a rozetřený česnek, na závěr přisypeme trochu majoránky. Přimícháme do brambor, přidáme žloutky nebo celá vejce, také můžeme přidat hotové vařené nebo dušené či mleté maso.
-
3
Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně dušenými houbami, přisypeme strouhanku.
-
4
Směs řádně promícháme a dáme do vymaštěného pekáče. Pečeme asi 1,5 hodiny.