Rybí filé na lasturách
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Cibule
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Sardelové řezy
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 14 g
- Sodík 815 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 272.3 mg
- Draslík 129 mg
- Vláknina 2463.4 mg
- Vitamín A 2463.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a povaříme na hustou kaši. Jakmile je kaše hotová, odstavíme ji z ohně, přidáme vykostěnou a utřenou sardel, muškátový květ, žloutky a vykostěnou, přes vlákno nakrájenou rybu.
-
2
Máslem vytřeme lastury, směs do nich navaršíme, posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapečeme.
-
3
Podáváme ozdobené nasekanou petrželovou natí s dílky citrónu a toasty.