Hovězí pečeně na zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 19 g
- Sodík 557 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 72.7 mg
- Draslík 169.4 mg
- Vláknina 2020 mg
- Vitamín A 2020 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme mletým zázvorem a necháme chvilku odležet.
-
2
Maso pak opečeme na rozpáleném sádle po všech stranách.
-
3
Opečené maso vyndáme z tuku a na tomto tuku osmažíme dozlatova najemno nakrájenou cibuli a celer.
-
4
Do tohoto základu opět vložíme opečené maso, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení maso poléváme vypečenou šťávičkou a dle potřeby doléváme vývarem, aby se nám maso nevysušilo.
-
5
Po změknutí maso vyjmeme, šťávičku necháme vysmahnout až na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, dobře promícháme a necháme důkladně provařit. Provařenou šťávu přecedíme a necháme přejít varem.