Aljašská treska na karí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1691 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 86.5 mg
- Draslík 715.7 mg
- Vláknina 4698 mg
- Vitamín A 4698 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a opláchnuté ryby nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme krátce odležet.
-
2
Potom ryby lehce opečeme na části tuku.
-
3
Cibuli nakrájenou najemno osmahneme na zbylém tuku, přidáme kari koření, zastříkneme vodou a vložíme opečené tresky. Dusíme téměř doměkka.
-
4
Před koncem dušení přidáme na zjemnění máslo.