Spaghetti s pancettou a čerstvou majoránkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Rajčata
  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 180 g Pancetta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Majoránka čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 17100 mg
  • Draslík 760.4 mg
  • Vláknina 8926.5 mg
  • Vitamín A 8926.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pancettu nakrájíme na kostičky a restujeme na pánvi až zesklovatí.Vyndáme ji a odložíme stranou.

  • 2

    Na stejné pánvi orestujeme cibuli najemno nakrájenou.Přidáme rajčata oloupaná,zbavená semínek a nahrubo nakrájená.Vaříme prudce asi 25 minut dokud nezmenší objem.Potom přidáme orestovanou pancettu a vaříme dalších 5 minut.Nakonec do směsi přidáme najemno nakrájenou čerstvou majoránku.Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým černým pepřem.

  • 3

    Mezitím uvaříme špagety dle návodu na obalu.Scedíme a přendáme na servírovací talíř.Opatrně vmícháme omáčku.

  • 4

    Nakonec pokrm posypeme čerstvě strouhaným pecorinem a podáváme.

Komentáře k receptu