Vepřový guláš s párkem
Suroviny
- 500 g Vepřové maso libové
- 1 ks Cibule
- 3 ks Párky jemné
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 90.6 mg
- Draslík 49 mg
- Vláknina 1054.6 mg
- Vitamín A 1054.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3163.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme maso, lžičku mleté papriky, kmín, sůl a vše osmahneme. Podlijeme, přidáme prolisovaný česnek, protlak, majoránku a za občasného podlití dusíme doměkka.
-
3
Šťávu necháme částečně vysmahnout, maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a dusíme.
-
4
Párek nakrájíme na kolečka, opečeme a přidáme ke guláši.
-
5
Podáváme s rýží, brambory, knedlíky nebo chlebem.