Losos s řeckou omáčkou
Suroviny
- 100 g Cibule
- 2 g Pepř černý celý
- 1000 g Losos obecný
- 30 g Sůl
- 200 g Tuk
- 100 g Zelenina kořenová
- 400 g Rajčata
- 40 g Cukr krupice
- 100 g Zelenina nakládaná
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Protlak rajčatový
- 50 ml Ocet kvasný lihový
- 50 ml Víno červené
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1460 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 655.4 mg
- Vláknina 2755 mg
- Vitamín A 2755 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a opláchnutého lososa nakrájíme na plátky a osolíme. Maso po obou stranách opečeme v tuku a vyjmeme.
-
2
Do tuku od opékání vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, nakládanou zeleninu, na kousky nakrájená rajčata a celý pepř. Směs podusíme.
-
3
Potom zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, ocet, cukr a povaříme.
-
4
Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, přilijeme víno, dosolíme a vše dodusíme doměkka.