Skořicové preclíčky
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 12 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 23.2 mg
- Vláknina 1685.6 mg
- Vitamín A 1685.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, másla, cukru, žloutku, smetany, špetky skořice a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout.
-
2
Z těsta tvarujeme preclíčky, potřeme je bílkem a posypeme krystalovým cukrem.
-
3
Upečeme na vymazaném plechu.