Bucatini s mečounem a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 16 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 433.6 mg
- Vláknina 6354 mg
- Vitamín A 6354 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme mečouna.Silný plátek mečouna zbavíme kůže a páteře.Nakrájíme na kousky velikosti sousta.Kousky dáme do mísy s rovnýn dnem a pokapeme šťávou ze dvou citronů.Dáme stranou.
-
2
Na velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme jemně nasekanou petrželku,jemně nasekaný česnek,rozdrcená fenyklová semínka a nakrájené čili papričky.Přidáme mečouna a pistácie.Osolíme.Při vysoké teplotě a za stálého míchání restujeme, dokud mečoun nezměkne.
-
3
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k mečounovi.Asi dvě minuty mícháme na středním ohni.
-
4
Podáváme horké.