Bucatini s mečounem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Filé z mečouna
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 1 kávová lžička Fenykl obecný
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Pistácie
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 32.5 mg
  • Draslík 433.6 mg
  • Vláknina 6354 mg
  • Vitamín A 6354 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme mečouna.Silný plátek mečouna zbavíme kůže a páteře.Nakrájíme na kousky velikosti sousta.Kousky dáme do mísy s rovnýn dnem a pokapeme šťávou ze dvou citronů.Dáme stranou.

  • 2

    Na velké pánvi na rozpáleném oleji orestujeme jemně nasekanou petrželku,jemně nasekaný česnek,rozdrcená fenyklová semínka a nakrájené čili papričky.Přidáme mečouna a pistácie.Osolíme.Při vysoké teplotě a za stálého míchání restujeme, dokud mečoun nezměkne.

  • 3

    Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev k mečounovi.Asi dvě minuty mícháme na středním ohni.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu