Makrela na maďarský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 780 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 295.7 mg
- Vláknina 3376 mg
- Vitamín A 3376 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely omyjeme a nakrájíme na porce.
-
2
Cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky a rajčata na plátky. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla, osmahneme, přidáme mletou papriku, znovu mírně osmahneme, zastříkneme vodou a podusíme.
-
3
Do směsi vložíme nakrájenou a mírně osolenou makrelu a dusíme doměkka.
-
4
Nakonec přilijeme smetanu a vše ještě krátce podusíme.
-
5
Ihned podáváme.