Aljašská treska na slanině s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1500 g Treska aljašská
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Cibule
  • 100 g Paprikové lusky čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1415 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 748.1 mg
  • Vláknina 2569 mg
  • Vitamín A 2569 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby zbavíme ploutví, očistíme je, opláchneme a nakrájíme na porce. Maso osolíme, opepříme a na tuku rychle opečeme.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, mírně osmahneme, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a zastříkneme vodou.

  • 3

    Směs přidáme k opečené rybě a dusíme doměkka.

  • 4

    Hotovou tresku zdobíme kapií nakrájenou na nudličky.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu