Ryba ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 30 g Paprika červená
- 55 g Bambusové výhonky
- 30 g Paprika zelená
- 50 g Olej stolní
- 670 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 šálek Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 72 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 78.4 mg
- Draslík 478.7 mg
- Vláknina 2662.3 mg
- Vitamín A 2662.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a naříznutou rybu zevnitř a zvenčí osolíme a obalíme v mouce včetně hlavy a ocasu.Takto připravenou rybu osmažíme z obou stran na pánvi do zlatohnědého nádechu.Necháme okapat na ubrousku a dáme na vyhřátý talíř.
-
2
Připravíme si omáčku.Na rozehřátý olej na pánev dáme očištěnou a nakrájenou zeleninu na slabé proužky,restujeme za stálého míchání asi minutu.Přidáme najemno nakrájený zázvor,cukr,ocet a sójovou omáčku.Promícháme,přidáme vývar a uvedeme do varu.Jakmile začne směs vařit přidáme kukuřičný škrob a vaříme za stálého míchání dokud nevznikne hustá omáčka.Tou přelijeme rybu.
-
3
Ozdobíme lístky koriandru a podáváme.