Vepřová nudlová polévka se sečuánskými papričkami
Suroviny
- 230 g Vepřové maso libové
- 115 g Chilli paprička
- 350 g Nudle vaječné
- 4 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Sůl
- 1 ks Cukr krupice
- 4 ks Vývar drůbeží
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sójové boby
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2673 kcal
- Sacharidy 350 g
- Tuky 46 g
- Sodík 98922 mg
- Bílkoviny 259 g
- Uhlovodany 320 g
- Cholesterol 1164.3 mg
- Draslík 429.3 mg
- Vláknina 7617 mg
- Vitamín A 7617 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1458.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí vývar povaříme ve velkém hrnci. Přidáme nudle a vaříme do změknutí. Přidáme osušené a opláchnuté krevety, stáhneme plamen a asi 2 minuty povaříme.
-
2
Mezitím na pánvičce rozehřejeme olej a na něm smažíme asi 3 minuty nadrobno nakrájené vepřové maso. Smažíme na prudkém plameni. K vepřovému masu přidáme omáčku sójovou a ze žlutých bobů. Necháme asi minutu smažit a přidáme nakládané a nakrájené papričky a špetku cukru.
-
3
Dobře promícháme. Směs necháme asi minutu smažit. Na talíře dáme polévku s nudlemi a vepřové maso.
-
4
Posypeme nakrájenou cibulkou a můžeme podávat.