Hovězí maso na hřebíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 24 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 166.8 mg
- Draslík 100.1 mg
- Vláknina 2185.3 mg
- Vitamín A 2185.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a česnek nakrájíme na plátky.
-
2
Na pekáč z varného skla dáme maso, asi čtvrtinu cibule, česnek a hřebíček, zalijeme trochou vody a v troubě uvedeme prudce do varu.
-
3
Pak zmírníme teplotu a přiklopené víkem dusíme asi 2 hodiny.
-
4
Před dohotovením přidáme zbytek cibule, olej, chilli omáčku, cukr a worcestrovou omáčku. Dolijeme asi 100 ml vody, promícháme a ještě asi 5 minut odkryté dusíme.
-
5
Podáváme s dušenou rýží.