Hovězí maso s brokolicí
Suroviny
- 400 g Brokolice
- 500 g Hovězí maso zadní
- 2 kávová lžička Sezam - semena
- 2 špetka Zázvor mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 356.1 mg
- Vláknina 5905 mg
- Vitamín A 5905 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kulatém pekáčku z varného skla rozehřejeme olej, přidáme na nudličky nakrájené maso a pečeme na plotně za stálého míchání asi 4 minuty.
-
2
Potom přidáme překrájenou brokolici, vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
-
3
Mezitím si rozmícháme škrobovou moučku v troše vody, přidáme zázvor, vývar, sherry a sójovou omáčku. Nalijeme na maso s brokolicí a dusíme dalších asi 10 minut, až omáčka zhoustne. Během přípravy několikrát promícháme.
-
4
Hotové jídlo posypeme sezamovým semínkem a podáváme s dušenou rýží nebo se smaženými bramborovými hranolky.