Salát ze syrového celeru po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 10 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 120 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 125.5 mg
  • Draslík 300.8 mg
  • Vláknina 3619.5 mg
  • Vitamín A 3619.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer jemně nastrouháme a zakapeme olejem. Necháme odležet.

  • 2

    Potom přidáme uvařené, drobně nakrájené vejce a hořčici ochucenou octem (nebo citronovou šťávou). Salát osolíme, opepříme, podle chuti osladíme a dobře promícháme.

  • 3

    Podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu