Husa pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 68 g
- Sodík 1167 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3.8 mg
- Vláknina 42 mg
- Vitamín A 42 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody.
-
2
Husy po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení mírně napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a husy přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.
-
3
Upečené husy vyjmeme z výpeku.
-
4
Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Část vypečeného sádla do výpeku přidáme.
-
5
Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.