Krkonošská kaše
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 10 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 748.7 mg
- Vláknina 8475.2 mg
- Vitamín A 8475.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krupky přebereme, spaříme horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Zvlášť si uvaříme oloupané brambory.
-
2
Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní přimícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme.
-
3
Na talířích omastíme kaši zpěněnou cibulkou.
-
4
Podávat můžeme se salátem z kysaného zelí. Podáváme k masu.