Krkonošská kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krupky trhané
  • 600 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 748.7 mg
  • Vláknina 8475.2 mg
  • Vitamín A 8475.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krupky přebereme, spaříme horkou vodou, propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Zvlášť si uvaříme oloupané brambory.

  • 2

    Měkké brambory zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní přimícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme.

  • 3

    Na talířích omastíme kaši zpěněnou cibulkou.

  • 4

    Podávat můžeme se salátem z kysaného zelí. Podáváme k masu.

Komentáře k receptu