Jehněčí nadivoko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 835 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 53 g
- Sodík 339 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 177.4 mg
- Draslík 938 mg
- Vláknina 33233.8 mg
- Vitamín A 33233.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1915.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
-
2
Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.
-
3
Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
-
4
Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.
-
5
Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.