Jehněčí nadivoko

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 20 g Slanina vepřová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 835 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 177.4 mg
  • Draslík 938 mg
  • Vláknina 33233.8 mg
  • Vitamín A 33233.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1915.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.

  • 2

    Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.

  • 3

    Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.

  • 4

    Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.

  • 5

    Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.

Komentáře k receptu