Pečený jehněčí hřbet s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 42 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 422.4 mg
- Vláknina 132.6 mg
- Vitamín A 132.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý jehněčí hřbet osolíme, opepříme a upečeme na sádle za stálého podlévání dorůžova.
-
2
Během pečení si uvaříme omáčku. Uvaříme s octem jednu lžíci nasekané máty, přidáme cukr, sůl a pepř.
-
3
Procedíme ji přes ubrousek nebo jemné síto, přidáme druhou lžíci nasekané máty a necháme vychladnout.
-
4
Pečené jehněčí podáváme na nahřátých talířích.