Omáčka s černým rybízovým likérem
Suroviny
- 100 ml Vývar drůbeží
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 hrst Rybíz červený
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 4 polévková lžíce Likér rybízový
- 1 polévková lžíce Želé rybízové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 2 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 94.9 mg
- Vláknina 2082.3 mg
- Vitamín A 2082.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy vývaru smícháme s octem a rybízovým likérem, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
-
2
Vmícháme zakysanou smetanu a rybízové želé. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí.
-
3
Omáčku podáváme dozdobenou kuličkami červeného rybízu.
-
4
Je vhodná k masu, zejména kuřeti a kachním prsům.