Omáčka s černým rybízovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 hrst Rybíz červený
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Likér rybízový
  • 1 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 94.9 mg
  • Vláknina 2082.3 mg
  • Vitamín A 2082.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy vývaru smícháme s octem a rybízovým likérem, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.

  • 2

    Vmícháme zakysanou smetanu a rybízové želé. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí.

  • 3

    Omáčku podáváme dozdobenou kuličkami červeného rybízu.

  • 4

    Je vhodná k masu, zejména kuřeti a kachním prsům.

Komentáře k receptu