Jakubky s citronem
Suroviny
- 1 ks Citrony
- 4 ks Šalotka
- 16 ks Mušle svatojakubské
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Chilli paprička
- 6 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 0.27 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 9 g
- Sodík 825 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 28.8 mg
- Draslík 1129.3 mg
- Vláknina 6673 mg
- Vitamín A 6673 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku a česnek oloupeme, nasekáme najemno a společně s nasekaným zázvorem krátce cca 2-3min orestujeme na rozpáleném oleji.
-
2
Směs rozdělíme do misek lastur mušlí a dusíme 6-8min.
-
3
Mezitím smícháme najemno nasekanou chilli papričku, citronovou šťávu, cukr a rybí omáčku, přivedeme k varu a vaříme dokud se cukr nerozpustí.
-
4
Mušle podáváme v miskách lastur pokapané omáčkou, dozdobené nasekaným koriandrem a kůrou nastrouhanou z citronu.