Pastinák s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 750 g Pastinák
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 537.6 mg
  • Vláknina 24899.1 mg
  • Vitamín A 24899.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěný roštěnec opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 1l vody, přidáme bobkový list, nové koření, ochutíme solí, přivedeme k varu a vaříme cca 1,5h.

  • 2

    Mezitím oloupeme brambory, omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme do hrnce a povaříme ještě cca 5min.

  • 3

    Pastinák očistíme, nakrájíme na kostky, přidáme k masu a vaříme dalších 10min.

  • 4

    Dochutíme solí, pepřem, nasekaným koprem a petrželkou, odstavíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu