Dušené škeble s thajskými bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 3 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1867 mg
- Vláknina 924 mg
- Vitamín A 924 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu dáme očištěné a omyté škeble.Přidáme nakrájenou voňatku citronovou,šalotku,limetkové lístky,chilli papričky,1 polévkovou lžíci rybí omáčky a 2 polévkové lžíce limetkové šťávy.Přiklopíme a necháme asi 7 minut dusit za občasného protřepání,dokud se škeble neotevřou.Škeble,které zůstanou zavřené vyhodíme.
-
2
Uvařené škeble rozdělíme na talíře.Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a lístky koriandru a podáváme.