Dušené škeble s thajskými bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mušle slávky
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1867 mg
  • Vláknina 924 mg
  • Vitamín A 924 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrolu dáme očištěné a omyté škeble.Přidáme nakrájenou voňatku citronovou,šalotku,limetkové lístky,chilli papričky,1 polévkovou lžíci rybí omáčky a 2 polévkové lžíce limetkové šťávy.Přiklopíme a necháme asi 7 minut dusit za občasného protřepání,dokud se škeble neotevřou.Škeble,které zůstanou zavřené vyhodíme.

  • 2

    Uvařené škeble rozdělíme na talíře.Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a lístky koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu