Knedlíčky s krabím masem a tofu
Suroviny
- 55 g Ředkev
- 115 g Sýr sójový - Tofu
- 115 g Krabí maso mražené
- 500 ml Vývar zeleninový
- 50 ml Olej rostlinný
- 5 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mouka rýžová
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cibule - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 94.8 mg
- Draslík 227.2 mg
- Vláknina 4383.7 mg
- Vitamín A 4383.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krabího masa vymačkáme co nejvíc tekutiny.Tofu propasírujeme přes sítko pomocí lžíce.V misce smícháme připravené tofu a krabí maso.Přidáme vaječný žloutek,pšeničnou nebo rýžovou mouku,najemno nakrájenou jarní cibulku,zázvor asi 2 cm nastrouhaný a sójovou omáčku-2 lžičky.Osolíme a promícháme.Vznikne světlé těsto.
-
2
Omáčku připravíme tak,že do zeleninového vývaru přidáme cukr a sójovou omáčku-3 lžičky.Mezitím z těsta vytvarujeme knedlíčky o průměru 1 cm a osmažíme na pánvi s olejem.Smažíme je asi 1-2 minuty.Necháme okapat na ubrousku.Hotové knedlíčky máčíme do připravené omáčky.
-
3
Jako přílohu podáváme strouhanou bílou ředkev.