Bajunské kuře na jehle
Suroviny
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 4 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření celé
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 9 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 828.3 mg
- Vláknina 2207.6 mg
- Vitamín A 2207.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, chilli papričku bez semínek, jarní cibulku, lístky petrželky, cibuli, tymián, limetovou šťávu, olej a nové koření a rozmixujeme na hladkou pastu. Ochutíme solí a pepřem.
-
2
Plátky masa vodorovným řezem prořízneme téměř napůl, rozevřeme a do kažédého plátku dáme lžíci pasty. Přikryjeme a okraje masa několikrát propíchneme špejlí, aby se neotevíraly.
-
3
Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kůží dolů cca 7min, poté otočíme a pečeme dalších 5min.
-
4
Ochutíme solí, pepřem a podáváme horké např. se smetanovou avokádovou salsou.