Bajunské kuře na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Cibule červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření celé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 828.3 mg
  • Vláknina 2207.6 mg
  • Vitamín A 2207.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru vložíme prolisovaný česnek, chilli papričku bez semínek, jarní cibulku, lístky petrželky, cibuli, tymián, limetovou šťávu, olej a nové koření a rozmixujeme na hladkou pastu. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Plátky masa vodorovným řezem prořízneme téměř napůl, rozevřeme a do kažédého plátku dáme lžíci pasty. Přikryjeme a okraje masa několikrát propíchneme špejlí, aby se neotevíraly.

  • 3

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím nejprve kůží dolů cca 7min, poté otočíme a pečeme dalších 5min.

  • 4

    Ochutíme solí, pepřem a podáváme horké např. se smetanovou avokádovou salsou.

Komentáře k receptu