Základní zvěřinový vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 188.3 mg
- Draslík 988.9 mg
- Vláknina 19473.1 mg
- Vitamín A 19473.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, kosti nasekáme a vše krátce spaříme ve vařící vodě.
-
2
Přendáme do jiného hrnce s vroucí vodou, osolíme, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 2 bobkové listy, 2 špetky tymiánu a vaříme pozvolna, aby se nám vývar nezkalil.
-
3
Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu a trochu hub. Pokud použijeme sušené houby, necháme je před použitím asi 15 minut nabobtnat ve vlažné vodě. Vývar ještě povaříme asi 15 minut, můžeme dochutit 2 lžícemi červeného vína a ihned přecedíme přes hustý cedník.
-
4
Zvěřinový vývar můžeme použít jako základ do některých omáček a jídel. Nebo přímo jako polévku, kdy přidáme maso a vnitřnosti ze zvěřiny.