Bramborová zahuštěná jíškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 92 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 635 mg
- Vláknina 10278.2 mg
- Vitamín A 10278.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Mrkev, celer a petržel také. Vše uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, zředíme studenou vodou povaříme a přidáme k měkké zelenině.
-
3
Okořeníme majoránkou nebo dle chuti i prolisovaným česnekem.