Pilaf jako lečo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 4 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 19.7 mg
- Draslík 323.7 mg
- Vláknina 5205 mg
- Vitamín A 5205 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Přidáme na kolečka nakrájené párky a osmahneme, až pustí šťávu. Očištěné a na proužky nakrájené papriky přidáme k párkům a vše okořeníme.
-
2
Rýži spaříme, propláchneme, přidáme do směsi a zalijeme 4 dl vroucí vody. Osolíme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a společně dusíme bez míchání ještě 5 minut.