Jihočeská bramboračka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1823 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 1223.4 mg
- Vláknina 16750.4 mg
- Vitamín A 16750.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninový vývar osolíme, přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory, namočené houby a kmín.
-
2
Na rozpáleném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu nakrájenou na kostky, osmahneme a přidáme do vývaru.
-
3
Vaříme do poloměkka, dochutíme nakrájeným libečkem, majoránkou, prolisovaným česnekem a ještě provaříme.
-
4
Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme na sádle orestovanými liškami a podáváme.