Králík na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka ječná
  • 100 g Zázvor celý
  • 1500 g Brambory
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Králičí maso
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 210.9 mg
  • Draslík 1723.8 mg
  • Vláknina 17273 mg
  • Vitamín A 17273 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 418.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme trochu másla a vložíme králičí stehna. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem.

  • 2

    Pečeme v troubě předehřáté na 140C cca 50min.

  • 3

    Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zahustíme moukou, přilijeme smetanu a lehce provaříme, prolisujeme a nakonec přidáme máslo.

  • 4

    Brambory nakrájené na plátky osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a prolisovaným česnekem a v pekáči smícháme se smetanou a strouhaným parmazánem. Pečeme cca 45min při 150C.

  • 5

    Pečená stehna rozdělíme na talíře a podáváme s gratinovanými brambory.

Komentáře k receptu