Králík na zázvoru
Suroviny
- 100 g Mouka ječná
- 100 g Zázvor celý
- 1500 g Brambory
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Cibule
- 1 hrst Sýr Parmezán
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Smetana 12% (konzumní)
- 1 kg Králičí maso
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 48 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 210.9 mg
- Draslík 1723.8 mg
- Vláknina 17273 mg
- Vitamín A 17273 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 418.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme trochu másla a vložíme králičí stehna. Ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem.
-
2
Pečeme v troubě předehřáté na 140C cca 50min.
-
3
Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zahustíme moukou, přilijeme smetanu a lehce provaříme, prolisujeme a nakonec přidáme máslo.
-
4
Brambory nakrájené na plátky osolíme, opepříme, ochutíme tymiánem a prolisovaným česnekem a v pekáči smícháme se smetanou a strouhaným parmazánem. Pečeme cca 45min při 150C.
-
5
Pečená stehna rozdělíme na talíře a podáváme s gratinovanými brambory.