Skopové na majoránce
Suroviny
- 120 g Zelenina kořenová
- 40 g Sádlo škvařené
- 600 g Skopové maso přední
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 46 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 513.2 mg
- Vláknina 3131.5 mg
- Vitamín A 3131.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaníme maso, zbavíme přebytečného loje a omyjeme.
-
2
Uvaříme je ve slané vodě společně se zeleninou, cibulí, bobkovým listem a tymiánem.
-
3
Připravíme si z mouky a sádla světlou jíšku, zředíme ji procezeným vývarem z masa a ochutíme utřeným česnekem, pepřem a necháme dobře povařit.
-
4
Před koncem varu vložíme do omáčky na kostky nakrájené maso, rozemnutou majoránku, dle chuti přisolíme a chvíli povaříme.