Kuřecí prsa s tofu a zeleninou
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 100 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Celer sterilovaný
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Tykev nakládaná
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Směs pěti vůní
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 8 g
- Sodík 357 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 48.2 mg
- Draslík 730.8 mg
- Vláknina 4006 mg
- Vitamín A 4006 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupané šalotky nasekáme najemno.
-
2
Tykev, celer a kukuřičné klásky necháme okapat na sítě, poté vše nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s masem.
-
3
Přidáme olej smíchaný s omáčkou hoi-sin a rýžovým vínem, ve směsi obalíme maso a necháme cca 15min marinovat.
-
4
Ve woku rozpálíme olej, vložíme maso včetně marinády a dusíme 8-10min. Nakonec přidáme tofu nakrájené na kostičky, dochutíme směsi pěti koření, rozdělíme do misek a ihned podáváme.