Kuřecí stehna na fazolových houstičkách
Suroviny
- 20 g Sádlo škvařené
- 75 g Fazole bílé
- 150 g Mouka polohrubá
- 250 g Špenát listový čerstvý
- 1000 g Kuřecí stehna
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 27 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 142.8 mg
- Draslík 1037.3 mg
- Vláknina 8048.3 mg
- Vitamín A 8048.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna vložíme do zapékací mísy, ochutíme několika lístky koriandru, rozmačkanými kuličkami kardamomu, na kolečka nakrájenými cibulkami a lžičkou oleje a necháme min. 6hodin marinovat.
-
2
Poté dochutíme solí a pepřem, vložíme do trouby předehřáté na 200C a pečeme 50min.
-
3
Na houstičky smícháme v míse mouku se sádlem, fazolemi rozmixovanými se 125ml vody, polovinou kypřicího prášku a špetku soli. Dobře promícháme, rozválíme na tenký plát a vykrajujeme kolečka o průměru cca 9cm.
-
4
Potřeme olejem, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10min při 160C.
-
5
Čerstvé listy špenátu osolíme, opepříme a orestujeme krátce, cca půl minuty, na rozpáleném oleji.
-
6
Pečená stehna podáváme na houstičkách, doplněná špenátem.