Ryba na cibuli
Suroviny
- 500 g Šalotka
- 500 g Filé rybí
- 250 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 kávová lžička Solamyl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Hřebíček
- 1 špetka Hořčice v prášku
- 6 polévková lžíce Ocet Sherry
- 6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 494.8 mg
- Vláknina 574.4 mg
- Vitamín A 574.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a cca 5-6min orestujeme šalotky nakrájené na kostičky.
-
2
Přidáme ocet, rybí vývar, rozdrobený bobkový list, hřebíček, zázvor, hořčici, pepř, tymián, drcené sušené chilli papričky, ochutíme solí a cukrem. Na mírném ohni opékáme 6-8min.
-
3
Rybí plátky omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky a obalíme ve škrobové moučce. Přidáme k cibuli a na mírném ohni zvolna 5-6min podusíme.
-
4
Rybu podáváme horkou, s omáčkou.