Grilované uzené vepřové koleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1201 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 50.3 mg
- Vláknina 1505 mg
- Vitamín A 1505 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Grilované koleno nejprve uvaříme ve vodě cca 60min doměkka. Vyjmeme a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím připravíme dip z rajčatového protlaku, cukru, česneku, chilli papriček, sójové omáčky a drceného pepře.
-
3
Kůži na kolenu nakrojíme na kostky a v troubě předehřáté na 160C cca 10min ogrilujeme. Poté potřeme maso dipem a dopečeme ještě 5min z obou stran.
-
4
Koleno podáváme teplé, dozdobíme jarní cibulkou a snítkou rozmarýnu. Servírujeme s různými druhy hořčice, křenem, nakládanou cibulkou, kyselou okurkou a pečivem.