Pikantní nákyp se zelím a masem
Suroviny
- 400 g Brambory
- 750 g Vepřová plec
- 150 g Zakysaná smetana
- 850 ml Zelí kysané
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 49 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 153.3 mg
- Draslík 1570.2 mg
- Vláknina 16072.8 mg
- Vitamín A 16072.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme olej a maso na něm postupně opečeme. Poté maso z kastrolu vyjmeme a do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a zaprášíme paprikou. Nakonec přilijeme 1 litr vody a přivedeme k varu.
-
2
Do kastrolu přidáme zelí, bobkové listy a asi hodinu vaříme. Přibližně 10 minut před koncem do směsi přidáme na kostičky nakrájenou papriku a brambory.
-
3
Směs dochutíme solí, pepřem a kmínem a přendáme vše do zapékací mísy.
-
4
Zakysanou smetanu dohladka vyšleháme s hořčicí a nalijeme ji na směs. Zapékáme v silně vyhřáté troubě zhruba 15 minut.
-
5
Hotový nákyp posypeme čerstvou petrželkou.